Вчера депутатите се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв на

...
Вчера депутатите се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв на
Коментари Харесай

Зарков: С бързи решения депутатите се опитват да задушат справедливия гняв на хората

Вчера депутатите се събраха по неотложност поради безусловно справедливия яд на хората и взеха решение да заглушат този яд, като хвърлят бързи решения. Само че в Народното събрание има едно предписание – там всичко незабавно излиза неверно. Така разяснява в ефира на секретарят на президента по правни въпроси Крум Зарков вчерашното изключително пленарно съвещание, при което депутатите одобриха промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашно принуждение. Промените в НК предвиждат от 3 месеца до две години затвор за причиняване на лека телесна щета и отпадане на опцията за отсъждане на пробация. Наказанието за междинна телесна щета се усилва от 6 на 8 години отнемане от независимост. С промените в Закона отбрана от домашно принуждение " интимната връзка " се приравнява към брачното партньорство и съжителството без брак, а жертвите получават същите благоприятни условия за протекция. 

Крум Зарков напомни, че писането на закони е комплициран развой, тъй като всеки подробност има значение. " Те не се пишат като пост във Facebook. Според мен тази формулировка (за интимна връзка), в случай че изобщо беше нужна, би трябвало да се преглежда в смисъла на закона ", посочи той.

На въпроса дали президентът Румен Радев ще наложи несъгласие на признатите небрежно от Народното събрание законови промени Зарков отговори: " Тепърва тези промени ще дойдат в президентството и ние ще ги разгледаме и ще се срещнем с тях ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР